Aansprakelijkheid tijdens bedrijfsuitje

Rond de vakantieperiode vindt er bij veel bedrijven een bedrijfsuitje plaats. In deze zaak struikelt een werknemer wanneer hij na afloop van het bedrijfsfeest alleen naar de auto wandelt. Hij valt met zijn hand in een stuk glas. Hij raakt daardoor ernstig gewond en houdt blijvend letsel aan zijn hand over. Is de werkgever aansprakelijk?

Het ongeval
Het parkeerterrein waar de werknemer geparkeerd stond, was onverhard, nauwelijks verlicht en lag vol puin (onder andere stenen, metaal, glas en losse pallets). Hij stelt zijn werkgever aansprakelijk omdat de werkgever niet heeft gezorgd voor een veilige parkeerplaats. Bovendien is de werknemer slecht ter been en had hij vanwege zijn klapvoet om een alternatieve parkeerplaats gevraagd.

De verantwoordelijkheid
Ook op bedrijfsfeestjes bent u als werkgever verantwoordelijk voor uw werknemers. Er is een verband tussen de aanwezigheid op het feest en de arbeidsovereenkomst. Daarom kan de werkgever in deze zaak aansprakelijk worden gesteld voor de schadelijke gevolgen van het ongeval. Immers, het feest is door de werkgever georganiseerd en zonder arbeidsovereenkomst zou de werknemer niet uitgenodigd zijn.

Het oordeel
De rechter oordeelde dat de werknemers zijn blootgesteld aan een bijzonder risico op schade, als ze daadwerkelijk moesten parkeren op het onverharde en nauwelijks verlichte parkeerterrein vol rommel. De werkgever had maatregelen moeten treffen om de schade te voorkomen. Des te meer omdat de werknemer slecht ter been is en nog heeft gevraagd om een alternatieve parkeerplek. De werkgever heeft echter ontkend dat het terrein vol rommel lag en onverlicht was. Daarom moet de werknemer nu aanvullend bewijs leveren om zijn werkgever echt aansprakelijk te kunnen stellen, maar daar leent de deelgeschilprocedure zich niet voor.

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.