Bestaat er een recht op thuiswerken?

Tijdens de coronacrisis is thuiswerken voor veel bedrijven ‘het nieuwe normaal’ geworden. Het werd zelfs min of meer verplicht gesteld door de regering. Maar hoe zit dat nu? Hebben werknemers ook nu nog het recht om thuis te werken? Daar boog de kantonrechter in Nijmegen zich over.

Geen wettelijk recht …
In deze zaak vond de werkgever dat de werknemer wel weer op kantoor kon werken. De werknemer weigerde dit en stelde dat er een wettelijk recht was om thuis te werken. Dit volgde volgens haar uit de Wet Flexibel Werken (WFW). Die biedt vooralsnog geen mogelijkheid om thuiswerken af te dwingen. Wel is er een wetsvoorstel van GroenLinks en D66 om thuiswerken tot een wettelijk recht te maken (Wet werken waar je wilt). Maar of dit voorstel het gaat halen is maar de vraag. De kantonrechter wees om deze reden de vordering van de werknemer af. Ook het dringend regeringsadvies om thuis te werken was onvoldoende om daaruit een wettelijk recht op thuiswerken af te leiden.

… maar wel goed werkgeverschap
In de wet staat echter óók dat een werkgever zich tegenover de werknemer als goed werkgever moet gedragen (artikel 7:611 BW). Dit geldt overigens andersom. Op grond hiervan lijkt het geen onredelijk voorstel dat een werknemer thuis wil blijven werken, als het thuiswerken de afgelopen periode succesvol verliep. Omgekeerd zullen er ook werkgevers zijn die willen dat de werknemers thuis blijven werken, bijvoorbeeld omdat op kantoorhuur te besparen. Kan een werkgever zijn werknemers daartoe verplichten? Is werken op de standplaats überhaupt een arbeidsvoorwaarde?

Daarover zullen de komende periode ongetwijfeld nog de nodige discussies gevoerd worden. De komende jaren moet er en zal er een nieuwe balans in worden gevonden.

 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.