De gemeente onredelijk? Houd voet bij stuk

Veel van onze klanten doen zaken met gemeenten. Vaak zijn gemeenten goede samenwerkingspartners. Maar soms ook niet. Dan is het slim om voet bij stuk te houden. 

Dat ervoer Centercom, een exploitant van reclameborden op lichtmasten. De gemeente Rijswijk sloot een overeenkomst waarbij Centercom voor een vast bedrag per jaar vijftien reclameborden kon exploiteren. Op die reclameborden mochten alleen aankondigingen voor plaatselijke evenementen of activiteiten te zien zijn.

Lege borden
Punt is dat er in 2020 en 2021 door de coronapandemie geen plaatselijke evenementen wáren. Centercom kon dus niets met de borden. Vandaar dat Centercom wilde overleggen met de gemeente. In totaal stond er € 23.229,32 open. Centercom deed een beroep op de redelijkheid en billijkheid en stelde voor om € 8.514,21 te betalen. De gemeente wilde niet om de tafel, hield vast aan de ruim € 23.000 en stapte naar de rechter. 

De rechter gaf Centercom groot gelijk. Exploiteren van de borden was onmogelijk, zeker ook omdat de gemeente zélf de voorwaarde had gesteld dat er alleen plaatselijke evenementen op geplaatst mochten worden. Het voorstel dat Centercom gedaan had, vond de rechter prima. Het bedrijf hoefde alleen deze ruim € 8.000 euro te betalen en kreeg geen proceskostenveroordeling. 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.