Forse boete voor aanmaken WhatsAppgroep

De werknemer in deze zaak ging met een vaststellingsovereenkomst uit dienst. Op zijn nieuwe werk maakte hij een WhatsAppgroep aan op zijn nieuwe telefoon. In deze groep zaten onder meer klanten en werknemers van zijn voormalige werkgever. Maar in zijn arbeidsovereenkomst stond een standaard beding over geheimhouding van bedrijfsaangelegenheden, pleitte zijn ex-werkgever.

Dataverzameling blijft zichtbaar
De kantonrechter is het daarmee eens en oordeelt: overtreding geheimhoudingsplicht en een boete van € 7.000,-. Want, met deze appgroep brengt de werknemer namen en logo’s van klanten van zijn voormalige werkgever bij elkaar. Er zijn 135 deelnemers en de ex-werkgever kon aantonen dat de dataverzameling zichtbaar blijft, ook als de groep wordt verwijderd.

‘Klooien’ zorgt voor lagere boete 
Volgens het geldende geheimhoudingsbeding was de boete eigenlijk € 25.000. Maar de rechter ziet ruimte om dit te matigen. Hij gelooft dat de werknemer de groep per ongeluk heeft aangemaakt, dat hij daar geen belang bij had en ook personen heeft toegevoegd die hij enkel privé kent. Hij zou in de pauze wat aan ‘het klooien’ zijn geweest met zijn nieuwe telefoon. Daarnaast is niet aangetoond dat de ex-werkgever financieel is gedupeerd én is de ex-werknemer kostwinner voor zijn gezin.

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.