Knuffelende directeur, duidelijke kantonrechter

Onlangs in het nieuws: een directeur die een ‘knuffelcultuur’ had geïntroduceerd in zijn bedrijf. Dat kwam het bedrijf nogal duur te staan. Wat was er aan de hand?

Aangifte en verzoek tot ontbinding
Een werknemer was in 2017 in dienst gekomen van een metaalbedrijf dat industriële messen levert. In 2020 deed deze werknemer aangifte wegens aanranding door de directeur. Hij verzocht de kantonrechter daarnaast om ontbinding van de arbeidsovereenkomst met toekenning van een vergoeding. Volgens de werknemer was er sprake van stelselmatig en langdurig (seksueel) grensoverschrijdend gedrag door de directeur. De directeur maakte seksueel getinte grapjes, en eiste bij binnenkomst ook steevast een stevige knuffel. Volgens de directeur was er geen sprake van grensoverschrijdend gedrag. Binnen het bedrijf heerst een familiaire sfeer en knuffelcultuur die beslist niet seksueel van aard zou zijn.

Forse vergoeding
De kantonrechter vond dat er wel degelijk sprake was van stelselmatig grensoverschrijdend gedrag. Het maken van seksueel getinte grapjes en het vragen om knuffels passen niet in een professionele omgeving. Bovendien stond de medewerker in een afhankelijkheidsrelatie tot de directeur. Het bedrijf moest daarom naast een transitievergoeding ook een vergoeding betalen van € 50.000,-. Vanzelfsprekend werd het verzoek om ontbinding van de arbeidsovereenkomst toegewezen.

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.