Publicaties

Sander van Meer aan de slag als rechter!

Publicaties

Hartstikke trots. Dat zijn we op de volgende stap van onze collega Sander van Meer. Sander is toegelaten tot de opleiding voor rechter. Vanaf deze maand is hij aan de slag als rechter bij de Rechtbank Midden-Nederland. Daarnaast is hij pensioenfondsbestuurder en toezichthouder.

Lees verder

O nee! Ik krijg een last onder dwangsom. Wat nu?

Mr. S. (Suzan) Rorije

Het komt regelmatig voor dat gemeenten en andere bestuursorganen een last onder dwangsom aan burgers of ondernemers opleggen. Dit doet de gemeente omdat ze vindt dat iemand een overtreding heeft begaan die ongedaan gemaakt zou kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat u…

Lees verder

Kent u die van die advocatenkantoren die de stukken niet goed lazen?

Mr. F.R.H. (Frank) Kuiper

In een aanbestedingsprocedure kun je niet zorgvuldig genoeg zijn. En is het echt belangrijk de aanbestedingsstukken goed, heel goed, te lezen. Dat een slordigheid pijnlijke gevolgen kan hebben, ondervond onlangs een advocatenkantoor.

Lees verder

Het bewijs? Appje met: ‘Net keihard me harses gestoten’

Mr. H.G. (Ingrid) Bouwman

Wie eist, bewijst! Dat is juridisch niet helemaal juist, maar wel een veelgehoorde kreet. Hóé je iets bewijst, staat in principe vrij. Partijen kunnen alle middelen aanwenden om iets te bewijzen. Ook zoiets simpels als een appberichtje. Dat blijkt uit de volgende zaak.

Lees verder

Een half jaar geen huur betalen voor villa met zwembad

Mr. D.F. (Daan) Linnartz

In mijn vorige artikel heeft u kunnen lezen over Sandra en Henk, de fictieve huurder en verhuurder van een woning. Het dak was kapot gewaaid door een storm. Henk wilde het niet repareren, en Sandra betaalde de huur niet meer. Ik beschreef een stappenplan dat Sandra (en u dus ook)…

Lees verder

De gemeente onredelijk? Houd voet bij stuk

Mr. F.R.H. (Frank) Kuiper

Veel van onze klanten doen zaken met gemeenten. Vaak zijn gemeenten goede samenwerkingspartners. Maar soms ook niet. Dan is het slim om voet bij stuk te houden. 

Lees verder

Ontslag door wanprestatie van de arbeidsovereenkomst

Mr. drs. S.M. (Sander) van Meer

Naast mijn werk als advocaat ben ik ook docent recht aan een hogeschool. En vaak moet ik studenten erop wijzen dat een arbeidsovereenkomst gewoon een overeenkomst is. In juridische zin gelijk aan de overeenkomst tot het kopen van – bijvoorbeeld – een pot pindakaas.

Lees verder

Ziek en vakantie, hoe zit het ook alweer?

Mr. H.G. (Ingrid) Bouwman

Even opfrissen: hoe zit het ook alweer met opbouwen, opnemen, verval en uitbetalen van vakantiedagen tijdens ziekte? Dat zetten we hieronder op een rij.

Lees verder

Deliveroo-zaak: zzp’ers zijn werknemers

Mr. drs. S.M. (Sander) van Meer

Op 24 maart 2023 oordeelde de Hoge Raad dat de fietskoeriers van de maaltijdendienst Deliveroo geen zzp’ers waren, maar werknemers. Dat betekent dat ze onder meer recht hebben op pensioenopbouw en sociale verzekeringen.

Lees verder

Een gebrek! Mag de huurder betaling van de (volledige) huur weigeren?

Mr. D.F. (Daan) Linnartz

In mijn vorige artikel besprak ik de onderhoudsverdeling tussen de verhuurder en de huurder. Meer specifiek ging ik in dit artikel in op de vraag wanneer de verhuurder gehouden is om (door de huurder gemelde) gebreken te verhelpen. In dit artikel en mijn volgende artikel bespreek…

Lees verder

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.