Publicaties

Suzan met zwangerschapsverlof

Mr. S. (Suzan) Rorije

Afgelopen week was de laatste werkweek van Suzan Rorije. Want vanaf deze week is ze met zwangerschapsverlof. Als je haar een beetje kent, weet je dat ze haar verlof tot in de puntjes heeft voorbereid. Al haar zaken zijn keurig afgerond of overgedragen. Ingrid Bouwman zal het grootste…

Lees verder

Zó blijft een bonus een eenmalige blijk van waardering

Mr. H.G. (Ingrid) Bouwman

De jaarrekening is weliswaar nog niet opgemaakt, maar toch goed om nu al even kort te duiken in de vraag of in het nieuwe jaar een bonus uitgekeerd wordt. En óf je dat wel zelf kunt bepalen.

Lees verder

Nieuwe collega! Kjeld Noorman

K. (Kjeld) Noorman

In september is Kjeld Noorman begonnen als juridisch medewerker bij JagerKuiper advocaten. Kjeld zit in het laatste jaar van zijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen. Twee dagen in de week ondersteunt hij onze advocaten en curatoren. Zo brengt hij meteen…

Lees verder

Aanbesteding? Lees de héle leidraad goed

Mr. F.R.H. (Frank) Kuiper

In 2021 schreef de RDW een aanbestedingsprocedure uit voor een nieuw telefonieplatform voor haar klantcentrum. Een van de deelnemers - Cloudoe - kreeg op 14 december 2021 te horen dat zij nummer 2 was geworden en dat de voorlopige gunningsbeslissing uitging naar een andere partij:…

Lees verder

Nieuwe collega! Mieke Slots

Mr. M.A.G. (Mieke) Slots

Afgelopen maand is Mieke Slots begonnen als juridisch medewerker bij JagerKuiper advocaten. Mieke studeerde rechten aan de universiteit van Tilburg, en deed ervaring op bij verschillende advocatenkantoren en onder meer het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

Lees verder

Raamovereenkomst opgezegd? Ga niet te snel akkoord

Mr. F.R.H. (Frank) Kuiper

Zegt een contractpartij een raamovereenkomst op? Ga daar dan niet al te snel mee akkoord. En laat u door een tegenslag bij de rechtbank niet uit het veld slaan. Dat ondervond onlangs een aannemer.

Lees verder

Bestuurder, neem uw administratieplicht serieus!

Mr. I.J.M. (Ingrid) Willems

Misschien denkt u: dat doe ik toch ook? Maar een recente uitspraak van de Hoge Raad is aanleiding om u erop te wijzen dat u niet te makkelijk mag denken over de administratieplicht.

Lees verder

Sander van Meer aan de slag als rechter!

Publicaties

Hartstikke trots. Dat zijn we op de volgende stap van onze collega Sander van Meer. Sander is toegelaten tot de opleiding voor rechter. Vanaf deze maand is hij aan de slag als rechter bij de Rechtbank Midden-Nederland. Daarnaast is hij pensioenfondsbestuurder en toezichthouder.

Lees verder

O nee! Ik krijg een last onder dwangsom. Wat nu?

Mr. S. (Suzan) Rorije

Het komt regelmatig voor dat gemeenten en andere bestuursorganen een last onder dwangsom aan burgers of ondernemers opleggen. Dit doet de gemeente omdat ze vindt dat iemand een overtreding heeft begaan die ongedaan gemaakt zou kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat u…

Lees verder

Kent u die van die advocatenkantoren die de stukken niet goed lazen?

Mr. F.R.H. (Frank) Kuiper

In een aanbestedingsprocedure kun je niet zorgvuldig genoeg zijn. En is het echt belangrijk de aanbestedingsstukken goed, heel goed, te lezen. Dat een slordigheid pijnlijke gevolgen kan hebben, ondervond onlangs een advocatenkantoor.

Lees verder

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.