Publicaties

Vier manieren om uit de negatieve financiële spiraal te komen

Mr. L.J. (Luuk) Steenbergen

De coronaperiode heeft veel bedrijven en particulieren achtergelaten met schulden. De energieprijzen en de inflatie zijn torenhoog, en de rente gaat voorlopig niet meer omlaag. Een groot deel van de MKB-bedrijven en particulieren heeft moeite om het hoofd boven water te houden door…

Lees verder

Proost! Op het succes van 15,5 jaar andere advocatuur

Mr. F.R.H. (Frank) Kuiper

Je zou het idealisme kunnen noemen, de reden waarom Frank Kuiper en Ida Jager 15,5 jaar geleden JagerKuiper Advocaten begonnen. Ze hadden niks met de dikdoenerij van advocatuur, met de extreme focus op uren, en de onderlinge concurrentie die daardoor binnen kantoren ontstaat. Ze wilden…

Lees verder

Max Verstappen krijgt gelijk van Hoge Raad: Lookalike wel inbreuk op portretrecht

Mr. I.J.M. (Ingrid) Willems

Het gebruik van een lookalike in een reclamefilm kan worden gezien als inbreuk op het portretrecht. De persoon op wie die lookalike lijkt, kan zich daar met succes tegen verzetten. Dat heeft de Hoge Raad in april dit jaar beslist in de rechtszaak tussen autocoureur Max Verstappen…

Lees verder

Stoute huurder!

Mr. D.F. (Daan) Linnartz

Onlangs werd ik gebeld door een cliënt, Peter, die nogal zenuwachtig klonk. Hij legde mij uit dat zijn zoon Rutger problemen had met zijn verhuurder. Rutger studeert al jaren in Amsterdam en gedraagt zich eigenlijk altijd keurig.

Lees verder

Gunningscriterium wijzigen: dat gaat zomaar niet

Mr. F.R.H. (Frank) Kuiper

Zes gemeenten en twee provincies in het noorden van Nederland schreven een Europese Openbare aanbestedingsprocedure uit voor het onderhoud van de openbare verlichting langs de wegen in deze gemeenten en provincies. Geraamde opdrachtwaarde voor twee jaar: € 20.000.000,-. Als gunningscriterium…

Lees verder

Verbod op nevenwerkzaamheden: een kwestie van formuleren

Mr. drs. S.M. (Sander) van Meer

Veel werkgevers verbieden hun medewerkers om nevenwerkzaamheden te verrichten. Per 1 augustus 2022 wordt dat moeilijker, schreef ik eerder al in deze nieuwsbrief. Maar ook op dit moment is het al een lastige kwestie. Dat wordt wel duidelijk uit een zaak van de politieke partij DENK…

Lees verder

Procederen: het spel en de knikkers

Mr. R.A.E. (Rachel) Lopes Cardozo

Als u in een gerechtelijke procedure belandt, kijkt u vooral naar de uitkomst. Maar soms zit er bij een gunstige uitkomst, een addertje onder het gras.

Lees verder

Overwerkvergoeding over opleidingstijd buiten werktijd?

Mr. drs. S.M. (Sander) van Meer

Moet de werkgever een overwerkvergoeding betalen als een werknemer buiten werktijd een verplichte opleiding volgt? Over die vraag boog het gerechtshof in Leeuwarden zich begin maart. De kantonrechter vond eerder dat werknemer recht had op deze overwerkvergoeding. Het gerechtshof oordeelde…

Lees verder

Help, ik heb een huurder!

Mr. D.F. (Daan) Linnartz

De meeste van mijn blogs gaan over contractenrecht. Logisch ook; In de praktijk gaan de meeste juridische procedures over contracten. Een huurovereenkomst wordt door de wet beschouwd als een bijzondere overeenkomst. De rechten en plichten van zowel een huurder als diens verhuurder,…

Lees verder

Hij is er: het doorbetaald ouderschapsverlof

Mr. H.G. (Ingrid) Bouwman

Het kabinet zet de volgende stap om jonge ouders te helpen de taken eerlijk te verdelen en een gezonde werk-privébalans te vinden. Eerder kreeg de partner één week geboorteverlof doorbetaald (100% salaris, werkgever betaalt), daar kwam per juli 2020 de vijf weken aanvullend geboorteverlof…

Lees verder

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.