Publicaties

Het bewijs? Appje met: ‘Net keihard me harses gestoten’

Mr. H.G. (Ingrid) Bouwman

Wie eist, bewijst! Dat is juridisch niet helemaal juist, maar wel een veelgehoorde kreet. Hóé je iets bewijst, staat in principe vrij. Partijen kunnen alle middelen aanwenden om iets te bewijzen. Ook zoiets simpels als een appberichtje. Dat blijkt uit de volgende zaak.

Lees verder

Een half jaar geen huur betalen voor villa met zwembad

Mr. D.F. (Daan) Linnartz

In mijn vorige artikel heeft u kunnen lezen over Sandra en Henk, de fictieve huurder en verhuurder van een woning. Het dak was kapot gewaaid door een storm. Henk wilde het niet repareren, en Sandra betaalde de huur niet meer. Ik beschreef een stappenplan dat Sandra (en u dus ook)…

Lees verder

De gemeente onredelijk? Houd voet bij stuk

Mr. F.R.H. (Frank) Kuiper

Veel van onze klanten doen zaken met gemeenten. Vaak zijn gemeenten goede samenwerkingspartners. Maar soms ook niet. Dan is het slim om voet bij stuk te houden. 

Lees verder

Ontslag door wanprestatie van de arbeidsovereenkomst

Mr. drs. S.M. (Sander) van Meer

Naast mijn werk als advocaat ben ik ook docent recht aan een hogeschool. En vaak moet ik studenten erop wijzen dat een arbeidsovereenkomst gewoon een overeenkomst is. In juridische zin gelijk aan de overeenkomst tot het kopen van – bijvoorbeeld – een pot pindakaas.

Lees verder

Ziek en vakantie, hoe zit het ook alweer?

Mr. H.G. (Ingrid) Bouwman

Even opfrissen: hoe zit het ook alweer met opbouwen, opnemen, verval en uitbetalen van vakantiedagen tijdens ziekte? Dat zetten we hieronder op een rij.

Lees verder

Deliveroo-zaak: zzp’ers zijn werknemers

Mr. drs. S.M. (Sander) van Meer

Op 24 maart 2023 oordeelde de Hoge Raad dat de fietskoeriers van de maaltijdendienst Deliveroo geen zzp’ers waren, maar werknemers. Dat betekent dat ze onder meer recht hebben op pensioenopbouw en sociale verzekeringen.

Lees verder

Een gebrek! Mag de huurder betaling van de (volledige) huur weigeren?

Mr. D.F. (Daan) Linnartz

In mijn vorige artikel besprak ik de onderhoudsverdeling tussen de verhuurder en de huurder. Meer specifiek ging ik in dit artikel in op de vraag wanneer de verhuurder gehouden is om (door de huurder gemelde) gebreken te verhelpen. In dit artikel en mijn volgende artikel bespreek…

Lees verder

ROC moet door slordigheid aanbesteding openheid van zaken geven

Mr. F.R.H. (Frank) Kuiper

Bij een aanbesteding met het criterium van de economisch meest voordelige aanbieding (EMVI) is het voor een inschrijver vaak lastig om tegen de beoordeling van de kwalitatieve criteria door de beoordelingscommissie in het verweer te komen. Toch lukt het soms wél om inzage te krijgen.…

Lees verder

Gebreken in het gehuurde, wie betaalt de rekening?

Mr. D.F. (Daan) Linnartz

Er zijn weinig rechtsgebieden zo onderschat als het huurrecht. Iedereen met toegang tot Google, heeft wel een idee over hoe het huurrecht ongeveer zou moeten werken. Een verhuurder moet een ruimte ter beschikking stellen en zorgen voor het grote onderhoud en een huurder moet huur…

Lees verder

Concurrentiebeding: rechter matigt boete met 1,5 miljoen

Mr. F.R.H. (Frank) Kuiper

Bij verkoop van een onderneming wordt vaak een concurrentiebeding overeengekomen. De verkoper mag het verkochte bedrijf geen concurrentie aandoen. En doet de verkoper dat toch, dan is vaak een boete verschuldigd. Maar dat je als koper je niet te snel rijk moet rekenen, blijkt uit…

Lees verder

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.