Publicaties

Ik heb mij niet ingeschreven in het UBO-register! Wat nu?

Mr. I.J.M. (Ingrid) Willems

Sinds 27 september 2020 moeten organisaties hun UBO’s inschrijven in het UBO-register bij de Kamer van Koophandel. Ze hadden hiervoor tot 27 maart 2022 de tijd. Het ministerie van Financiën schat dat op dit moment bijna 45% van de organisaties nog niet aan deze verplichting heeft…

Lees verder

Conservatoir beslag tot levering van percelen? Let op of u wel een overeenkomst zonder beperkingen hebt

Mr. S. (Suzan) Rorije

Beslagleggen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Daarover las u al in eerdere artikelen over dit onderwerp. Nu gaan we in op een specifieke variant: het leggen van conservatoir beslag tot levering van percelen. Deze variant wordt gekozen als een schuldeiser een perceel gekocht heeft,…

Lees verder

Dit gaat er veranderen in het nieuwe pensioenstelsel

Mr. drs. S.M. (Sander) van Meer

Hij ligt er! Het wetsvoorstel Toekomst Pensioenen. Dit wetsvoorstel is de uitwerking van het pensioenakkoord dat al in 2019 werd gesloten tussen het kabinet en sociale partners. Naar verwachting is het nieuwe stelsel op 1 januari 2023 van kracht. Binnen vier jaar moeten alle fondsen…

Lees verder

Van wie is die grond?

Mr. R.A.E. (Rachel) Lopes Cardozo

Wie heeft de rechten op een stuk grond? Het antwoord op deze vraag is meestal: dat kan je opvragen bij het Kadaster. Maar soms is dat niet het hele antwoord.

Lees verder

De gekochte landbouwmachine functioneert niet (naar verwachting)!

Mr. D.F. (Daan) Linnartz

U heeft zojuist een nieuwe landbouwmachine gekocht. De gebruiksmogelijkheden leken prachtig, de prijs was scherp en de verkoper was uiterst vriendelijk; een mooie kans om 2022 goed te beginnen dus. Helaas blijkt de machine daags na aankoop niet te doen waarvoor u het apparaat heeft…

Lees verder

Nevenwerkzaamheden? Dat mág straks gewoon

Mr. drs. S.M. (Sander) van Meer

In Europa worden regelmatig afspraken gemaakt die doorwerken in Nederlandse wetgeving. Als gevolg van zulke Europese afspraken wordt de arbeidswetgeving per 1 augustus 2022 op een aantal onderdelen aangepast. Hoe de Nederlandse wetteksten eruit gaan zien is nog niet helder, maar werkgevers…

Lees verder

Een overeenkomst, snel gesloten maar ook gebonden!

Mr. D.F. (Daan) Linnartz

Een knikje op een veilig, een klap op een hand of soms helemaal niets doen; het kan allemaal al voldoende zijn om een overeenkomst te sluiten. En soms met zeer kostbare gevolgen. U wordt als consument vrijwel dagelijks verleid met teksten als “OP = OP”, “alleen vandaag” of “zolang…

Lees verder

Pas op met boetebeding!

Mr. F.R.H. (Frank) Kuiper

In koopovereenkomsten voor onroerend goed is vaak een boeteclausule opgenomen. Als de koper de koopovereenkomst niet nakomt, dan is hij een boete verschuldigd. Meestal wordt die boete op 10 procent van de koopprijs gesteld. Zowel bij koopovereenkomsten voor woningen als voor zakelijk…

Lees verder

Privacyregels vs Bewijsrecht: 1-0

Mr. H.G. (Ingrid) Bouwman

Stel: een medewerker steelt telefoons. Er zijn camerabeelden, een politierapport én twee belastende verklaringen. Dan zou je denken dat ontslag op staande voet terecht is. Toch viste een werkgever in deze situatie achter het net.  

Lees verder

Bestaat er een recht op thuiswerken?

Mr. drs. S.M. (Sander) van Meer

Tijdens de coronacrisis is thuiswerken voor veel bedrijven ‘het nieuwe normaal’ geworden. Het werd zelfs min of meer verplicht gesteld door de regering. Maar hoe zit dat nu? Hebben werknemers ook nu nog het recht om thuis te werken? Daar boog de kantonrechter in Nijmegen zich over.

Lees verder

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.