Pas op met reclametermijn

In de meeste algemene voorwaarden staan reclametermijnen genoemd. Hierin is vastgelegd binnen welke termijn er geklaagd kan worden. Als u die termijn laat verstrijken, heeft u soms geen recht meer om te klagen. Dat blijkt uit een recent vonnis van de kantonrechter Roermond.

Niet betaald, wel geklaagd
Tankgigant B.V. kocht in de zomer van 2015 diverse tanks van het Sloveense bedrijf Roto, voor een totaalbedrag van € 21.501,60. Omdat Tankgigant niet betaalde, ging Roto over tot dagvaarding. De tanks waren volgens Tankgigant niet goed. Daar had Tankgigant mails over gestuurd, stelde Tankgigant. Maar dat kon Tankgigant niet bewijzen. Wel kon Tankigant bewijzen dat zij in elk geval op 5 januari 2016 heeft geklaagd.

Gewoon betalen
De kantonrechter is hard voor Tankgigant. In de algemene voorwaarden van Roto staat dat klachten over de levering binnen 8 dagen na ontvangst moeten worden geuit. En dat er binnen 30 dagen betaald moet worden. Nu Tankgigant beide termijnen heeft laten verstrijken, mag zij niet meer klagen. En moeten de facturen dus gewoon betaald worden. Les voor iedereen: controleer een levering zo snel mogelijk en als er iets mis is, klaag dan en vraag om een ontvangstbevestiging. Dat kan veel ellende voorkomen. 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.