Werkt u met oproepkrachten? Let dan op deze dingen.

De regels over het werken met oproepkrachten zijn vanaf 1 januari behoorlijk aangescherpt. Dat komt door de Wet arbeidsmarkt in balans. De bedoeling is om onzekerheid over inkomen voor de oproepkracht weg te nemen, maar dat gaat wel gepaard met ingewikkelde regels voor werkgevers.

Geef vier dagen van tevoren duidelijkheid
Zo moeten oproepkrachten vanaf 1 januari 2020 minimaal vier dagen van tevoren schriftelijk worden opgeroepen. Best ingewikkeld als je een strandtenthouder bent en de inzet van personeel gelijk opgaat met de temperatuur. Is er geen tijdige oproep? Dan hoeft werknemer niet te komen. En wijzig je de oproep binnen het tijdvak van vier dagen dan behoudt oproepkracht recht op het loon over de oorspronkelijke uren.

Doe de oproepkracht tijdig een aanbod
Een andere ingrijpende regel is de verplichting om elke oproepkracht na twaalf maanden een aanbod te doen om op basis van een vaste urenomvang te gaan werken. Die omvang wordt bepaald door het gemiddeld aantal uren in de afgelopen twaalf maanden. Vergeet je dit, dan kan de oproepkracht achteraf (met terugwerkende kracht over 5 jaar) het loon claimen over die gemiddelde urenomvang die hem aangeboden had moeten worden. En tot slot: ook de oproepkracht heeft recht op de transitievergoeding. Tenzij hij zelf opzegt.

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.